Mikä sinusta tulee isona?

Mikä sinusta tulee isona? Moni nuori miettii sitä, mutta niin miettii moni aikuinenkin. Monen unelma-ammatti ei enää työllistä ja monen ”inhokki” ammatti onkin muuttunut kiinnostavaksi esimerkiksi teknologian kehityksen myötä. Jollekin koko työelämä näyttää niin vaatimusten täyteiseltä, että pelottaa, miten siinä pärjäisi.

Suomessa on paljon ammattilaisia, jotka auttavat työkseen ihmisiä löytämään töitä ja yrityksiä löytämään työntekijöitä. Alasta on tullut yksi voimakkaimmin kasvavista bisneksistä. Mikä tässä viidakossa on työnhakijan rooli. Itse asiassa sama kuin aina ennenkin eli ajaa takaa unelmiaan. Työnantaja on kiinnostunut innostuneesta ja motivoituneesta työntekijästä olipa kyseessä sitten palkka-, vuokra- tai vaikkapa freelancertyö. Ehkä eniten on muuttunut se, että työllistymisen eteen pitää tehdä enemmän töitä kuin ennen. Asioista pitää ottaa selvää; mitkä alat työllistävät, millaisia osaamisvaatimuksia aloilla on ja millaisia työntekemisen tapoja yrityksillä on käytössä. Työelämä tarjoaa nykyisin paljon mahdollisuuksia myös yrittäjämäiseen toimintaan, joihin liittyy palkkatyötä enemmän epävarmuutta, mutta samalla myös enemmän vapautta.  Julkisella ja yksityisellä sektorilla on ammattilaisia, joilta saa apua edellä kuvatuissa kysymyksissä.

Keski-Suomen TE-toimisto käynnistää tällä kirjoituksella blogisarjan, jossa TE-toimiston asiantuntijat pohtivat työllisyyttä ja yrittäjyyttä hieman erilaisesta näkökulmasta kuin virkamiehet yleensä. Virkamiehet joutuvat soveltamaan usein lakeja, joissa he myös itse näkevät suuriakin heikkouksia. Voin kertoa, että TE-toimiston virkamiehelle suurin innostuksen ja motivaation lähde ei ole lakien toimeenpano, vaan asiakkaan onnistuminen. Siihen liittyviä ilon ilmaisuja kuulee päivittäin myös Keski-Suomen TE-toimiston käytävillä. Tervetuloa siis kanssamme pohtimaan.

Tuula Säynätmäki
johtaja, Keski-Suomen TE-toimisto


Leave a comment